U bent hier: Fietsen-in-Noord-Holland

Fietsen in Noord-Holland, geen heuvels wel wind.

Nederland en de fiets, zij vormen bijna een onlosmakelijke combinatie. Fietsen is voor ons net zo gewoon als skiën voor iemand uit de bergen. Gelukkig kent Nederland een groot netwerk aan fietspaden die klaar liggen om door u ontdekt te worden. Heuvels zijn er niet, behalve een duin wat misschien wat hoger ligt, en rugwind is een pre.

 

 

 

Fietsen door de duinen en over de dijk.

Tussen Den Helder en Julianadorp liggen twee mooie fietsroutes. De ene loopt synchroon aan de kanoroute en gaat dus langs het water, de andere gaat door de duinen en over de dijk, uiteindelijk met het Marsdiep als uitzicht. Onderweg zijn er diverse zitjes/picknickplaatsen gemaakt die geschikt zijn voor een rustmoment en om de inwendige mens te versterken. Is het echt warm dan is een verfrissende duik in zee aan te bevelen. Bekijk hier de fietsroutes.

 

 

Fietsen in Noord-Holland en een dagje naar Texel.

Texel is absoluut bij uitstek hét eiland om per fiets te ontdekken. Als er een dag voor uittrekt bent u het hele eiland over geweest. De goedkoopste manier is om de auto te parkeren in Den Helder bij de Texelse boot (gratis) en een losse overtocht te boeken naar Texel. Op Texel zelf zijn er diversen fietsverhuurbedrijven die u een goed en degelijke fiets verhuren. Wie de eerste stappen op Texel zet, heeft meteen het eilandgevoel te pakken. Een vleugje wind, deinende golven, groene weilanden met aan de horizon een kerktoren van een pittoresk dorp. En overal… grazende schapen.
Verblijven op Texel betekent onthaasten op de boot, ontdekken, proeven van Texelse producten (kaas en bier), de tijd vergeten op het terras, genieten van de natuur, kortom, het eilandgevoel. Dit is fietsen in Noord-Holland op z'n best.
Fietsen op Texel betekent een aaneenschakeling van hoogtepunten: over prachtige fietspaden door bos en duin, naar de vuurtoren of langs idyllische dorpjes, zeehonden spotten bij Ecomare. Of gewoon lekker fietsen langs het wad, over de dijk, uitkijkend over het water. En neem nou het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg: onvergetelijk! Rijd in het voorjaar de lammetjesfietsroute, of fiets de Jan Wolkers-fietsroute. Zie ook: https://www.texel.net/nl/webshop.

 

 

 

Fietsen in Noord-Holland en Callantsoog.

Als u vanuit Julianadorp fietst belandt u uiteindelijk in de badplaats Callantsoog. Rondom het centrum vindt u een keur aan winkels, restaurants en gezellige terrasjes. Maar het allerlekkerst is hier de eigen gemaakte friet van de Wipp-in. Een aanrader na een fietstochtje!
Dit is fietsen in Noord-Holland op z'n best!