U bent hier: Julianadorp-aan-Zee

Julianadorp aan Zee, de parel van de Noordkop.

 

Tussen de Nieuwjaarsduik en het afsluitend vuurwerk is er altijd wat te doen in Julianadorp aan Zee. Natuurlijk speelt het seizoen zich hoofdzakelijk af tussen Pasen en de Herfstvakantie maar eigenlijk gaat het aanbod van activiteiten het hele jaar wel door. Een klein stukje geschiedenis:

Julianadorp is door mr. P. Loopuyt gesticht in 1909. Er werd in dat jaar in de buurtschap Loopuyt een kerk gebouwd waardoor een echt dorp ontstond. Het dorpsplein waaraan deze kerk ligt, heet dan ook nog steeds het Loopuytpark. In verband met de geboorte van kroonprinses Juliana op 30 april 1909, werd aan koningin Wilhelmina oktober 1909 gevraagd of het dorp de naam Julianadorp mocht voeren. Binnen 14 dagen kreeg de aanvrager, mr. P. Loopuyt, antwoord met toestemming om het dorp de naam Julianadorp te geven. Het dorp, in het centrum van de polder Koegras, bestond voornamelijk uit gemengde boerenbedrijven die koeien en schapen hielden en graan verbouwden. Eind jaren twintig kwamen de eerste bloembollentelers uit de buurt van Haarlem en Lisse. Nu wonen er ook veel forenzen, waardoor het dorp sterk gegroeid is. Met de nieuwbouw van de wijken, Middelzand, Vogelzand, Kruiszwin, Wierbalg, Doorzwin, Malzwin, Boterzwin en Zwanenbalg is Julianadorp sinds 1970 verder uitgebreid. In 2015 kwam hier de wijk Willem-Alexanderhof bij.

 

strand julianadorp aan zee | avac.nl

 

 

Julianadorp aan Zee, met de familie naar het strand.

Waarom is Julianadorp aan Zee zo'n geliefde badplaats, met name voor families met kinderen. In de eerste plaats is er natuurlijk de gemakkelijke toegankelijkheid. Misschien bent u vanuit de randstad hier nog eerder op het strand dan in bijvoorbeeld Zandvoort omdat hier geen fileprobleem is. Vervolgens kunt u de auto vrij snel, dichtbij het strand en gratis parkeren. U, en uw gezin komen dus vrij monter en zonder irritaties op de plaats van bestemming aan. In de tweede plaats is het hier schoon. En dan bedoelen wij zowel het strand zelf als de zee. Niet voor niets wappert hier jaarlijks de blauwe vlag. In de derde plaats is het er veel minder druk dan in andere gerenommeerde badplaasten in Nederland. U kunt uw kinderen vrij makkelijk 'volgen' op het strand en dat is voor velen toch een hele geruststelling.

 

 

wandelaars julianadorp aan zee | avac.nl

 

Julianadorp aan Zee, en onze vakantiehuizen

Na een stranddag is het natuurlijk heerlijk genieten in een van onze vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee. Strand maakt hongerig en dorstig en wat is er dan lekkerder om in de tuin de barbecue aan te steken. Bekijk hier onze vakantiehuizen in Julianadorp.

 

 

 

Recreatiefaciliteitenaciliteiten Julianadorp aan Zee

​In en ronddom Julianadorp vindt u veel recreatiefaciliteiten. Een greep:
  • ​Golfbaan Ooghduyne: u vindt deze golfbaan vlakbij de duinen en de zee. De prachtig aangelegde 9-holes golfbaan met A-status heeft een open karakter en is dankzij de zandgrond vrijwel altijd speelbaar. Werk aan uw swing op de driving range on water of verbeter uw technieken op de voor iedereen toegankelijke oefenfaciliteiten. Of speelt u eens een ronde met vrienden en familie op de uitdagende par 3 familiebaan, waarvoor u niet in het bezit hoeft te zijn van een golfvaardigheidsbewijs​.

 

golf | avac.nl

 

 

  • Tennisbanen: op 3 verschillende locaties (2 gravelbanen en 1 grasbaan) kunt u tennissen in een gezellige entourage.  
  • ​Subtropisch zwembad Osirus. In subtropisch zwembad Ooghduyne in Julianadorp spat het plezier er vanaf! De 61 meter lange glijbaan en het stuwende water van de stroomversnelling staan garant voor onvervalste waterpret. En met een aangename watertemperatuur en uitgebreide voorzieningen voelt ook ieder gezin met heel jonge kinderen zich direct thuis.

 

  • ​Midgetgolf: op het vakantiepark Strandslag vindt u een 18 holes midgetgolfbaan. De leuke hindernissen en obstakels op deze mooi aangelegde baan staan garant voor een middag of avond 'familyfun'.
  • Maneges: Op diverse maneges kunt u vrij paardrijden of lessen volgen. Als u over voldoende paardrijervaring beschikt kunt u zelfs een strandrit maken. Om een strandrit te mogen maken, moet je wel eerst een stukje voorrijden. En wat is er nu leuker dan uit te waaien op het strand van Julianadorp aan Zee op de rug van een paard! In de directe omgeving van Julianadorp aan Zee zijn er nog meer maneges waar u onder begeleiding van ervaren ruiters buitenritten, waaronder strandritten, kunt maken.
  • Zwembaden: in de directe omgeving van Julianadorp vindt u twee zembaden. Het zwembad van Ooghduyne en het zwembad 'Heersdiep' van Den Helder. Deze zwembaden zijn voor passanten tegen vergoeding toegenkelijk. Op ca. 30 minuten afstand (met de auto) vindt u "de Holle Bolle Plons"; een groot recreatie zwembad met veel verschillenden opties (waterglijbaan, jetstreau, watervallen, e.d.). Vooral voor de kinderen is dit recreatiebad een aanrader.

 

De omgeving van Julianadorp aan Zee...

Naast het strand, de bollenvelden en het duingebied heeft Julianadorp natuurlijk nog meer te bieden. Ga eens een dagje shoppen in Alkmaar, ontdek het levendige Schagen of maak eens een stadswandeling in Hoorn of Enkhuizen. Met de trein vanuit Den Helder is het centrum van Amsterdam in een klein uurtje bereikbaar. Dus een dagje Amsterdam komt ook op uw vakantie programma!