U bent hier: Kanoën-in-de-Kop-van-Noord-Holland

Kanovaren in de kop van Noord-Holland.

Wat is er heerlijker en relaxter om door het waterrijke gebied van Julianadorp en Den Helder te 'peddelen'? Het is sowieso een unieke ervaring om de plaatselijke natuur vanaf het water te mogen aanschouwen. Ten zuiden van Den Helder, richting Julianadorp voert dit hoofdzakelijk door de polders en de weilanden. Rondom en binnen Den Helder zijn het vooral de havens en de fortificaties (Fort Erfprins, Fort Dirksz Admiraal, en Fort Westoever) die in het oog springen. Onderweg vindt u diverse aanlegsteigers of andere plekjes waar het gemakkelijk uitstappen is. Dan is het tijd om de picknickmand te voorschijn te halen want de inwendige mens dient tenslotte ook versterkt te worden. Voor het kanovaren moet u wat dat betreft te tijd nemen. Niets moet, alles mag.

 

Kanoën in Den Helder en Julianadorp | avac.nl

 

Kanovaren en de verschillende routes.

De verschillende roures variëren van 5 tot 15 km. U kunt het dus zo zwaar maken als u zelf wilt. Verwacht geen woest stromende riviertjes waar u tegenop moet boksen. Nee, kalme sloten en kanalen zult u aantreffen. Wat dat betreft zijn deze dagtrips bijzonder geschikt voor jong en oud. Dit is echt ontspannend kanovaren. Er zijn overigens wel een paar algemene regels op het water; wanneer u een recreatievisser passeert probeer dan het visgebied zo ruim als mogelijk te passeren. Afval dient u te allen tijde in de kano mee te nemen en bij aankomst in de daarvoor bestemde vuilnisbakken te plaatsen. Bij de opstapplaatsen is altijd voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Bekijk hier de verschilende routes die u kunt kiezen.
 

Kanovaren en leuke opstapplaatsen.

Een van de leuke opstapplaatsen is de Helderse Vallei, met daarbij de Klimvallei en de Pannenkoekenvallei. Hieronder vindt u de links:

De Helderse vallei
De Klimvallei
De Pannenkoekenvallei

 

Kanoën Julianadorp

 

Kanovaren, ook op zee.

Zeekajakken (zeekanoën, brandingkanoën of surfkanoën) is de meest ultieme vorm van het kanoën. Door de golven van de Noordzee én de deining die dat veroorzaakt in de kano, ontstaat de ultieme adrenalinekick. Daarnaast is de omgeving (zee, strand en duinen) een feest voor het menselijke oog! In tegenstelling tot de meeste andere Nederlandse kustplaatsje heeft Julianadorp aan Zee geen last van horizonvervuiling. Op veel plekken in de Noordzee staan tegenwoordig namelijk windmolens en dat zullen er helaas steeds meer worden. Hierdoor wordt de natuurbeleving wel een stukje minder. In Julianadorp aan Zee kunt u nog echt genieten van een zuivere zonsondergang. Als u op vakantie bent in Julianadorp aan Zee moet je het zeekajakken zeker niet laten liggen. Bekijk hier onze vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee.