U bent hier: Sail-Den-Helder-2017

Sail 2017, Den Helder heet u welkom.

Van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni vind Sail Den Helder voor de vijfde keer plaats wat wederom een prachtig en groots evenement zal worden in combinatie met de Marinedagen. Sail 2017 brengt de Gouden Eeuw terug naar Nederland, vergelijkbaar met Sail Den Helder 2013. Met een vloot van grote - en even zovele kleinere - zeilschepen op de Rede van Texel wordt 22 juni een historische dag. Als in lang vervlogen tijden zal opnieuw  een grote vloot zeilschepen ten anker liggen op de Rede van Texel bij Den Helder.
Na de Fleet Review op de Rede van Texel zullen alle schepen op 22 juni afmeren in de haven van Den Helder en tot 25 juni de prachtige achtergrond vormen voor een groots evenement. Uiteraard zijn de schepen te bezichtigen tijdens het evenement. 

 

Sail den helder 2017 | avac.nl

 

 

 

Sail 2017, u moet dit van nabij aanschouwen.

Vaak is het onmogelijk bij evenementen van een dergelijke omvang, en dat is Sail 2017, alles op één dag te bekijken. De gehele haven, en ook de marinehaven, is het decor van een prachtig nautisch schouwspel wat van zeer nabij te ervaren is. Als u hier meerdere dagen voor wilt uittrekken is het natuurlijk wel zo gemakkelijk om een slaapgelegenheid in de nabije omgeving te hebben! Welnu, AVAC Vakantiehuizen voorziet in deze behoefte. Op ongeveer 10 km van de Den Helder kunnen wij u een gevarieerd aantal accommodaties aanbieden tegen een aantrekkelijk House for Sail prijs! Bekijk hier onze vakantiehuizen.
 

 

Sail 2017, varend erfgoed.

Nederland bezit de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld. De vloot is authentiek, goed onderhouden en uniek. Nationaal en internationaal staat de vloot in hoog aanzien. De Nederlandse historische vloot is dan ook een belangrijk deel van ons nationale erfgoed. Het is óns Nederlands Varend Erfgoed. Veel van onze nationale trots zal dan ook te zien zijn in de haven van Den Helder tijdens Sail 2017. Hier mogen wij trots op zijn.

 

Sail 2017 Den Helder | avac.nl

 

 

Sail 2017, actief mee doen.

Denk niet dat u veroordeeld bent om als een landrot alles vanaf de kade te mogen aanschouwen. Nee, er zijn publieksvaarten vrijwel de gehele dag door. Hier ziet u de schepen vanaf uw 'eigen schip' en worden uw zeebenen getest. Uiteraard maakt de buitenlucht en verblijf op het water hongerig en dorstig. De catering op de kades is uitstekend verzorgd. Allereerst zijn er natuurlijk diverse café's en restaurants van goede kwaliteit maar plaatselijke haringkarren en viskarren verkopen ook de beste verse vis. Overigens zal het evenement op diverse locaties ondersteund worden door levende muziek van verschillende genres.