Ontdek...

regionimage_67_oostenrijk6-310x300.jpg
U bent hier: Vakantiehuizen » Duitsland » Beierse Woud

Zoek criteria

Beierse Woud, Ge(h)nuss: wandelend genieten!

Het Beierse Woud vormt het grootste aaneengesloten bos in Europa. U treft er een mooi landschap van glooiende heuvels, verlaten valleien en begroeide bergen. Vooral liefhebbers van flora en fauna kunnen hier hun hart ophalen. En voor de wandelliefhebber is het een waar paradijs. Er zijn 40.0000 km gemarkeerde wandelpaden, afwisselende routes door prachtige dalen en langs mooie rivieren! Bovendien herbergt de streek aardige stadjes en dorpen die een bezoek zeker waard zijn. 

 

Culturele uitstapjes

Op het gebied van cultuurhistorie treft u in het Beierse Woud vooral enkele bezienswaardige steden en dorpen met huizen met kleurrijke gevels en schattige erkertjes. Vaak is in het centrum van de stadjes een gezellig marktplein met een middeleeuws raadhuis en winkels met fraaie arcaden. De aanwezigheid van de katholieke kerk is zichtbaar in talloze Mariabeelden en barokke gebedshuizen. Het openluchtmuseum in Finsterau en het aardige Waldmuseum in Zwiesel zijn zeker een bezoek waard! Evenals Passau; deze 'drie-rivierenstad' heeft een schitterend historisch centrum met de in barokstijl gebouwde Kathedraal St. Stephan. 

 

De trotse 'Bayer'

Een vakantie in het Beierse Woud is een vakantie vol afwisseleing. Prachtige natuur, veel culturele bezienswaardigheden, de typisch Duitse 'gut bürgerliche Küche', en de vriendelijk volksaard van 'der Bayer'. Vraag de eigenaar van uw vakantiehuis in het Beierse Woud maar eens naar 'zijn'  streek. De kans is groot dat hij honderduit verteld over 'zijn' aparte stukje Duitsland!