U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Normandie » Seine-Maritime » 7643 » Regio

8-pers. vakantiehuis in Etretat (Normandie, Seine-Maritime)

4 slaapkamers

Normandië; stranden met historie... 

Binnen de wereldgeschiedenis speelt Normandië een belangrijke rol. Niet alleen omdat de Noormannen hier in een ver verleden (10e eeuw) een waar schrikbewind hebben gevoerd, maar vooral omdat de geallieerden troepen hier op 6 juni 1944 (D-Day) zijn geland en daarmee een sleutelrol hebben gespeeld in de bevrijding van (West) Europa van het juk van de Nazi's. Een bezoek aan de invasiestranden (Juno, Gold, Sword Omaha en Utah) staat dan ook op het programma van de meeste bezoekers van Normandië. 

Landschappelijk gezien kenmerkt de kuststrook van Normandië zich door de hoge krijtrotsen in het Noordoosten en de lange zandstranden in het Noordwesten.Het binnenland van Normandië kunnen we verdelen in de 'campgne' en de 'bocage' .De campagne is een open landschap met droge vlakten en veel akkers. De bocage is een door de mens gecreëerd coulisselandschap, en wordt gekenmerkt door een netwerk van aarden wallen met daarop dichte hagen die velden en weilanden omgeven. Normandië telt een groot aantal originele vakwerkhuizen,  waarvan een groot aantal helaas door WO II beschadigd of vernietigd is. Er zijn echter nog voldoende plaatsen te vinden waar een mooie verzameling aan vakwerkhuizen te zien is zoals bijvoorbeeld Rouen.

 

 

 

Vakantiehuizen in Normandië

Normandië is één van de populairste bestemmingen in Frankrijk. Deze bestemming heeft u dan ook veel te bieden: historie, cultuur en een grote verscheidenheid op landschappelijk gebied. Brede stranden, imposante rotsformaties aan de kust en een glooiend en groen achterland. De echte cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de omgeving van onze vakantiehuizen in Normandië. De Noordkust van Normandië staat natuurlijk bekend om zijn invasiestranden van D-Day (Juno beach, Gold Beach, Sword Beach, Utah Beach en misschien wel de bekendste Omaha Beach). Maar deze kust heeft meer te bieden: mooie zandstranden (vaak niet ver van uw vakantiehuis), gezellige visserplaatsjes en talloze mooie wandel- en fietsroutes. Vlakbij onze vakantiehuizen in Normandië vind je de gastronomische routes 'Route du Camembert' en 'Route du Cidre'. Breng eens bezoek aan een van de vele markten en brocanteriën en laat u verrassen door locale specialiteiten. Onze vakantiehuisjes in Normandië zijn een ideaal uitgangspunt om deze regio te leren kennen. Bezoek 'Le Mont-St.-Michel' (trapstraten klooster - UNESCO werelderfgoed) of het indrukwekkende Memorial Museum (Caen). Loop eens binnen bij een Cider-proeverij en neem een flesje mee. De kans is groot dat u s'avonds heerlijk op het terras van uw vakantiehuis zit te genieten van het uitzicht en een glaasje cider. Puur genieten vanuit de vakantiehuizen en vakantiewoningen in Normandië.

De actieve vakantieganger komt in Normandië ook volop aan z'n trekken. Niet ver van uw vakantiehuis of vakantiewoning vindt u meerdere uitgezette wandelpaden (van 2 tot 20 km) en diverse fietsroutes. Normandië heeft diverse golfbanen zodat er altijd wel een in de buurt van uw vakantiehuis / vakantiewoning is. Normandië staat eveneens bekend om z'n paardefokkerijen. De liefhebbers van de ruitersport kunnen op veel locaties paarden huren om er de vrije natuur mee in te trekken.

 

 

Bezienswaardigheden in Normandië

Le Mont-St.-Michel (trapstraten klooster) - de invasiestranden Juno, Gold, Sword, Omaha en Utah Beach - Pointe du Hoc - het Mémorial (Caen) - diverse Manoirs en Kastelen - Haras Nationale (stoeterij in St. Lô) - Honfleur en Fécamp (oergezellige vissersplaatsjes) - Alençon (Palais de Justice) - Bayeux (Kathedraal en het historische wandkleed "Tapsserie de Mathilde") - Caen (mondain winkelen in het histrische centrum) met Abbaye les Dames en diverse kerken - Le Havre (Pont de Normandie) - St. Mère Église (dropping 15.000 parachutisten WO II en bekend uit de film D-Day) -  Vierville sur Mer (prachtige zandstranden).