Ontdek...

regionimage_23_PoitouCharentes.png
U bent hier: Vakantiehuizen » Frankrijk » Poitou-Charentes

Zoek criteria

Poitou-Charentes. 

 

Een fantastische bestemming in het Zuiden van de Loirestreek. Een mooie heuvelachtiuge streek waar u uitstekend kunt wandelen en fietsen. Deze regio's heeft eem micro-klimaat met gemiddeld 2250 zonuren per jaar en is daarmee eeen van de zonnigste regios's in Frankrijk. U vindt in de Poitou-Charentes mooie kasten, abdijen en pittoreske dorpjes. De universiteitsstad Poitiers is mondain en rijk aan cultuur. Toch in de buurt van Poitiers? Bezoek dan Futuroscope, een themapark over technologie en 'de toekomst'.

 

De kustlijn heeft prachtige stranden en leuke badplaatsen. De (schier)eilanden Ile de Ré, Ile d'Oléron en Ile d'Aix hebben prachtige stranden en leuke visserhaventjes. De liefhebbers van oesters en andere schaaldieren kunnen hier hun hart ophalen.

 

Het National natuurpark Marais Poitevin is een uitgestrekt moerasgebied met een grote diversiteit aan flora en fauna. U kunt hier mooie fietstochten en wandelingen maken. Een tochtje per boot door dit moerasgebied is eveneens zeer de moeiete waard!