U bent hier: Vakantiehuizen » Italie » Lazio » Viterbo » I01021-500 » Regio

12-pers. villa in Trevinano (Lazio, Viterbo)

6 slaapkamers

Lazio, de centraal gelegen regio in Itali ë is met Frosinone, Latina, Rieti en Viterbo een prachtig gebied dat kilometers kustlijn heeft en het wonderschone binnenland omarmt. Rome, een van de meest bekende Italiaanse vakantiebestemmingen ligt ook in de mooie omgeving van Lazio.

 

Geniet en beleef Rome, La città eternal, de stad der Steden niet alleen in Lazio maar in heel Italiê. Uitvalsbasis van de Romeinen voor het opbouwen van hun Romeinse Rijk. De basis voor de Westerse cultuur en vele voorzieningen. Waan je tijdens een stadswandeling in de oudheid en aanschouw prachtige bouwwerken uit de geschiedenis van Rome. Publiekstrekkers zijn het Flavisch Amfitheater uit de 1e eeuw na Chr.  In het oude Colloseum, zoals het amphitheater in Rome beter bekend staat werden gladiatorgevechten en schouwspelen georganiseerd ter vermaak van het gewone volk. Het waanzinnige bouwwerk is ook vandaag de dag verbazingwekkend met de verschillende verdiepingen, later toegevoegde ondergronds labyrinth van gangenstelsels en liften. Bovendien kon het Colloseum met een canvas zonnescherm worden afgedekt om schaduw te bieden van de warme Italiaanse zon. Rome was ook in de tijd van de Renaissance en Barok een belangrijke stad waardoor een grote diversiteit aan historische kunst en cultuur te vinden is. De resten van deze tempels en huizen liggen vaak onder het straat niveau, Het huidige Rome heeft deze historische bouwwerken als fundering. Vanaf het Foro Imperiale zijn deze verschillende cultuurlagen goed zichtbaar. Ervaar de stad en alle bijzondere elementen tijdens een heerlijke wandeling door dit grote openlucht theater of ga mee op één van de diverse excursies. Doorkruis Rome per Segway, leer hoe u een gladiator wordt, verwonder u over de bijzonder sfeer tijdens een nachtwandeling of maak dagtrips langs diverse bezienswaardigheden en nabijgelegen steden.

 

Rome heeft prachtige pleinen, waar u heerlijk op een terras kunt genieten van een lunch of verkoelend drankje. De sinasappeltuin is een van de diverse parken en tuinen die de stad groen doen kleuren. Een plaatje om te zien en bovendien zijn ook de botanische tuinen, rozenstruiken en meertjes fantastische achtergronden voor uw vakantiefoto’s. Wandel verder door de woonwijken in Rome en waan je in de jaren vijftig of ontdek uberhippe koffiebarretjes en galerijen van jonge ontwerpers. De variatie in deze mooie stad is groot en prachtig om te aanschouwen.

 

In Frosinone zijn diverse schatten uit het verre verleden gevonden. In het Prehistorische museum van Pofi wordt een 800.000 jaar oude schedel ten toon gesteld. Een van de eerste sporen die duidt op de aanwezigheid van mensen in het gebied, afkomstig van de Homo cepranensis, zoals de verre voorganger van de huidige mens wordt genoemd. De groene heuvels in dit gedeelte van Lazio maken de regio geschikt voor liefhebbers van de natuur en buitensporten. De omgeving nodigt uit voor heerlijke wandelingen, tochten met een mountainbike of te paard. Bezoek bijvoorbeeld het natuurreservaat, een monumentaal kastanjebos, de watervallen van rivier Liri en de grotten van Pastena. Latina heeft prachtige stranden en kijkt uit op Tyrrheense zee. Het nationale park heeft een oppervlakte van 8500 hectare waarin het landschap verandert van bos naar duin wat een grote diversiteit aan dieren aantrekt. In dit Cerceo Nationale Park ontmoet u misschien wel slechtvalken, adelaars en zeearenden. Rieti met een prachtig berglandschap heeft een centrum dat dateert uit de oudheid en kastelen, burchten en Fransiscaanse heiligdommen die het bezichtigen waard zijn. De beschermde natuurgebieden zijn het thuis geworden voor bijzondere diersoorten zoals de dodaars, het kleinste lid uit fluten-familie. Bezoek een van de winkelstraten in dit gedeelte van Lazio of proef de lokale olijfolie en speltproducten. De vierde regio in Lazio is genaamd Viterbo en heeft net zo’n fijn landschap met prachtige natuur en mooie rivieren en meren als de omliggende steden. In heel Lazio is het heerlijk om buiten te genieten van het uitzicht of actief te zijn in de prachtige omgeving.