U bent hier: Vakantiehuizen » Italie » Toscane » Pisa » I56030-121 » Regio

4-pers. vakantiewoning in Montelopio di Peccioli (Toscane, Pisa)

1 slaapkamers

Toscane; een reis naar het verleden...

Veruit de bekendste en populairste vakantieregio van Italië is Toscane. Toscane is natuurlijk Chianti, Olijven en Florence. De karakteristieke rechte cipressen die de fattorie en kleine weggetjes markeren. Je hoeft hier geen moeite te doen om een kalenderfoto of een prijswinnaar te schieten.Het gebied heeft echter nog meer natuurschoon te bieden. In het noorden zijn er de bergen van de Alpi Apuane en de Orecchiella. In het zuiden vind je de Crete. Deze kale, met hier en daar wat tarwevelden bedekte kleiheuvels, vormen het merkwaardigste landschap van Toscane. In het westen strekt Toscana zich uit langs de kust met het Parco naturale della Maremma dat beschikt over de meest ongerepte kust van Italië, althans zo lijkt het. Te bezoeken via goed onderhouden, bewegwijzerde paden. Een toegangskaartje kun je kopen in het dorpje Albarese. In de omgeving van Viareggio vind je mooie kiezel- en zandstranden die qua natuurschoon niet zoveel te bieden hebben, maar waar je heerlijk kunt luieren en zwemmen.

 

 

Ook een heel karakteristiek beeld geeft de marmerindustrie in Carrara die hier al eeuwen in bedrijf is. Het lijkt alsof de bergen altijd bedekt worden door een dikke laag sneeuw. De ongeveer 300 marmergroeven in de heuvels rond Carrara stammen uit de Romeinse tijd en zijn daarmee de oudste in bedrijf zijnde industrieterreinen ter wereld. Het vlekkeloze witte marmer wordt al eeuwen door beeldhouwers gebruikt. Het marmer voor de David van Michelangelo komt hier bijvoorbeeld ook vandaan.

Elba is het grootste eiland voor de kust van Toscana. Napoleon verbleef hier in 1814 na de val van Parijs een aantal maanden voor zijn verbanning naar St. Helena. De schitterende stranden en groene heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden trekken nu voornamelijk dagjesmensen die met de veerboot vanuit Livorno of Piombino naar de hoofdstad Portoferraio komen.

Naast de omvangrijke toeristenindustrie is Toscana, Toscane, natuurlijk ook een grote wijnproducent. De meeste wijn komt hier uit de Chianti-streek. Vandaag de dag is het aanbod groot, divers en van hoge kwaliteit. Dit in tegenstelling tot de rode wijn die in de jaren '60 in de bekende mandflessen geleverd werd, de fiasco (echt waar) genaamd. Uit deze streek komt ook een hoge kwaliteit (lage zuurgraad) fruitige olijfolie. De wijn- en de olijfgaarden zorgen mede voor de karakteristieke aanblik van de regio. Wil je meer weten over de wijn, dan is het interessant om eens te kijken op de site van Antinori.

 

 

Florence, Pisa en Siena

Behalve het schitterende landschap biedt Toscane een enorme culturele erfenis en ontelbare kunstschatten. Bijna elke stad of dorpje is de moeite van een bezoek waard vanwege een schitterende kathedraal of kerk, pittoreske straatjes en vergezichten, statige palazzi en interessante musea. De belangrijkste steden in Toscane zijn natuurlijk Florence, Pisa en Siena. Teveel bezienswaardigheden om op te noemen... je moet Toscane zelf zien, proeven en beleven. Wij kunnen het van harte aanbevelen!