Ontdek...

countryimage_193_nederland10-310x300.jpg
U bent hier: Vakantiehuizen » Luxemburg » Luxemburg

Zoek criteria

Luxemburg, veelzijdig en dichtbij!

Het Groothertogdom Luxemburg wordt ieder jaar door duizenden Nederlanders bezocht. En terecht. Zo klein als het is, zo veelzijdig is het aanbod. Lekker dichtbij en toch helemaal anders!

Luxemburg kent een weelderige natuur met vooral in het noorden prachtige bossen, in het oosten het bij vakantiegangers zeer geliefde 'Klein- Zwitserland', en in het zuiden een zacht glooiend bosrijk landschap. In het westen tenslotte vindt u onder andere in de buurt van Esch-sur Sûre een groot stuwmeer waar u praktisch alle soorten watersport kunt beoefenen. Met name voor de toerfietser en de sportieve wandelaar heeft Luxemburg veel te bieden. In de meeste vakantiehuizen liggen wel een aantal routekaarten van fiets- en wandelroutes in de directe omgeving.

Op cultureel gebied kun je je hart ophalen. De sporen van een rijk en roerig verleden zijn nog talrijk aanwezig. Van de vele kerken, kloosters en burchten zijn er een groot aantal opengesteld voor het publiek.

Op culinair gebied kun je in Luxemburg ook goed uit de voeten. Dat de Luxemburgers vaak buiten de deur eten merk je aan de talloze restaurants en bistro's waar je voor niet al teveel geld een uitstekend diner voorgeschoteld krijgt.

Luxemburg-stad heeft de allure van een mondaine Europese hoofdstad. Winkelboulevards met luxe winkels, majestueuze gebouwen en talloze restaurants en terrassen tref je hier aan in het oude centrum. Meer dan een derde van de bevolking is van buitenlandse afkomst, waardoor de stad een internationale atmosfeer uitstraalt.

Dat vertaalt zich onder meer in een culinair aanbod dat bijzonder gevarieerd en uitgebreid is. Luxemburg telt tal van zaken die de trotse eigenaars van een of meerdere Michelinsterren zijn. De architectuur van sommige gebouwen in de stad laat weinigen onbewogen en het is dan ook niet te verwonderen dat heel wat historische bouwwerken werden opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De Cathédrale de Notre-Dame-de Luxembourg bezoeken is een must.

Welk gebied je ook bezoekt,  de 'Letzembuergers' nodigen u van harte uit voor een kort of lang verblijf in hun mooie land.

 

Vakantiehuizen in Luxemburg, ook zo veelzijdig.

Onze vakantiehuizen in Luxemburg kenmerken zich door hun diversiteit en hun ligging. Van een mooi 4- pers. chalet in de bossen bij Dirbach tot een 20-pers. vakantiewoning in Enscherange. Deze woning is sowieso uniek want het betreft een regenoveerde molenaarswoning naast een oude watermolen. Verspreid door heel Luxemburg vind je onze vakantiehuizen terug. Van het noord naar zuid, van oost naar west. Nogmaals, omdat Luxemburg zo lekker dichtbij Nederland ligt is het de ideale bestemming om zo maar eens een weekje te gaan. Het land verdient wat dat betreft veel meer dan alleen als 'doorreisland' naar Frankrijk te fungeren.