Ontdek...

regionimage_46_Karinthie.png
U bent hier: Vakantiehuizen » Oostenrijk » Karinthie » 

Zoek criteria

Karinthië; het 'zonnebalkon' van Oostenrijk

Karinthië is veruit de zonnigste regio van Oostenrijk en  qua zonuren doet de streek weinig onder voor de landen aan de Middellandse Zee. Karinthië is genieten van natuurschoon, kristalheldere meren en een aangenaam klimaat. Het Bundesland Karinthië (Kärnten zoals de Oostenrijkers zelf zeggen) heeft meer dan 1.200 meren. Meer dan 200 hiervan hebben 'drinkwaterkwaliteit' en in de zomer kun je hier heerlijk zwemmen. De Wörthersee is wellicht de bekendste. Rond dit meer liggen plaatsjes als Velden en Pörtschach. Deze zijn ietwat mondain en beschikken over chique hotels, mooie terrassen aan de oevers van het meer en promenades waar het heerlijk flaneren is.

 

Je vakantie aan de meren in in Karinthië

Karinthië heeft een uitgebreide net aan wandelwegen. Ideaal voor wandelliefhebbers die op zoek zijn naar rust, zuivere berglucht en mooie bergen. Na het wandelen kun je heerlijk ontspannen bij je vakantiehuis. Karinthië is een erg geschikte vakantiebestemming voor het hele gezin. Er zijn veel speelgelegenheden aan de meren, zodat kinderen zich prima kunnen vermaken op het strand. Terwijl je lekker op het terras zit kunnen de kinderen heerlijk spelen op het strand.  

 

Actief bezig zijn in Karnthië?

Ook dat kan natuurlijk in Karinthië. Je vindt er veel outdoorcentra waar je mountainbikes kan huren, onder begeleiding bergtouren maken, drakenvliegen of raften.