Ontdek...

regionimage_68_Voralberg.png
U bent hier: Vakantiehuizen » Oostenrijk » Vorarlberg » 

Zoek criteria

Vakantie in Voralberg

Vorarlberg is de meest westelijke regio van Oostenrijk en grenst in het westen aan Zwitserland, in het noorden aan Duitsland en in het zuidwesten aan Liechtenstein. De hoofdstad van deze deelstaat is de stad Bregenz. De cultuur en maatschappij heeft meer weg van de Zwitserse dan die van de Oostenrijkers. Vorarlberg is een van de bekendste toeristische provincies van het land. Voornamelijk komt dit door zijn mooie bergen, wonderschone natuur en vele bekende winstersportoorden. Als u bij Lindau-Bregenz de Duits- Oostenrijkse grens passeert (denkt u aan het autobahnvignet!), rijdt u al vlak langs één van de grote trekpleisters, namelijk de Bodensee. De route langs dit fraaie meer, vroeger het meer van Konstanz geheten, heeft vele fraaie vergezichten. Vergeet u vooral niet een bezoekje aan Bregenz; een fraaie historische stad met fraaie boulevards en chique terrassen aan de oevers van de Bodensee.

Andere attracties in Vorarlberg zijn: de Silvretta Hochalpstrasse; een prachtige route tussen het Vorarlberg (Montafontal) en Tirol (het Paznauntal), Lech en de gelijknamig pas tussen Zürs en Warth; een fantastische route met indrukwekkende panoramavergezichten. Een ander leuk uitstapje is naar het Vorstendom Liechtenstein; een mini-staatje ingeklemd tussen Oostenrijk en Zwitserland.

In de winterperiode is het Vorarlberg populair bij de wintersporters. Gerenomeerde skigebieden in het Montafondal, St. Anton am Arlberg en Lech behoren tot de beste van Oostenrijk. De kleinere skigebieden in het Bregenzerwald, Außerfern en het Großes Walsertal, zijn misschien wat minder bekend, maar doen zeker niet onder voor vele wintersportplaatsen in het bekendere Tirol. 
 

Uw vakantiehuis in Vorarlberg

Uw vakantiehuis of vakantiewoning in Vorarlberg is gelegen tussen bergen, beboste heuvels, groene valleien, verborgen bergmeertjes, watervallen en traditionele dorpjes. Een prachtig decor voor de bergliefhebber. Maar ook de sportievelingen komen in Vorarlberg aan hun trekken. Bergwandelen, paragliding, mountainbiken, raften, wintersport, u kunt het zo gek niet verzinnen of u kunt dit in de buurt van uw vakantiehuis of vakantiewoning beoefenen. Speciale wensen? Vraag het aan de eigenaar van uw vakantiehuis of vakantiewoning. Hij of zij zal u met plezier een aantal "Geheimtipps" vertellen.