U bent hier: Vakantiehuizen » Spanje » Costa Brava

Zoek criteria

De Costa Brava (Catalaans voor "ruige, wilde kust') is de 200 km lange kuststrook vanaf de Frans/Spaanse grens (Portbou) tot het toeristenplaatsje Blanes. Het landschap is afwisselend met ruige rotsformaties en mooie baaien met zandstrandjes. Maar vooral de onderwaterwereld staat hoog aangeschreven. Trek ook eens het ruige binnenland in en ontdek waar Salvador Dalí zijn inspiratie vandaan haalde. In de badplaatsen aan de Costa Brava vindt u een groot aantal restaurants, variërend van nogal toeristische zaken, Italianen, Chineese restaurants en zelfs genoeg uitgaansgelegenheden met een Nederlandse keuken. Natuurlijk hebben de toeristencentra ook typisch Spaanse restaurants en tapasbars. In een toeristencentrum als Lloret de Mar is het fastfood gehalte vrij hoog maar ook hier is het mogelijk echte kleine Spaanse kroegjes te vinden. Barcelona is een absolute 'must' als u de Costa Brava bezoekt. Deze metropool heeft zoveel te bieden op het gebied van Kunst en Cultuur dat een dag waarschijnlijk niet genoeg is. Maar ook lekker shoppen, een terrasje pikken en de Catalaanse sfeer proeven is Barcelona. Barcelona is een waar culinair paradijs waar voor iedere smaak het juiste restaurant te vinden is. En volop variatie: luxe Michelin restaurants, maar ook gezellige en goedkope tapas-barretjes.  

Het uitgaansleven aan de Costa Brava is ronduit bruisend te noemen. Met name in Lloret de Mar vindt u een keur aan restaurants, bars en discotheken. Bijvoorbeeld Mobys, Tropics, St. Trop, Moef Ga-Ga, Colossos en Hollywood. Als u in het hoogseizoen door Lloret de Mar loopt, wordt u 's avonds regelmatig aangesproken door jonge vertegenwoordigers van discotheken, die u met bonnen voor gratis drankjes naar binnen proberen te lokken. Vakantiegangers die het wat rustiger aan willen doen, kunnen op zoek naar gezelligheid in de plaatsjes Malgrat en Blanes. 

De Costa Brava biedt de liefhebbers van watersporten genoeg interessante faciliteiten. Het watersporten kan zowel aan de 200 kilometer lange kust worden beoefend als op de landinwaarts gelegen natuur- en stuwmeren, zoals het meer van Banyoles. Ook worden aan de Costa Brava op grote schaal onderwatersporten beoefend. Vooral de eilanden tegenover Estartit zijn daar zeer geschikt voor. Er zijn veel duikcentra te vinden langs de gehele kust waar u ook terecht kunt als u nog geen duikbrevet heeft. 

 

Tips: Barcelona (de Ramblas. Mont Juich, de gebouwen van Gaudi en de Sagrada Familia) - Gerona met de Joodse Wijk en de Arabische Baden  -  het kunstnanaarsdorpje Cadanques  -  het museum Theatro Salvador Dali in Figueras  -  Puig de Castellet (Iberische Nederzetting)  -  St. Feliu de Guixiols